Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

3. 1. 2010 10:05
Nejen o motivaci

ale i potřebě. Tedy, proč se chcete učit cizí jazyky? Chcete se přestěhovat do ciziny? Pracovat tam? Obchodovat???

Jinak ta motivace moc nefunguje, říkat si, bylo by fajn umět cizí jazyk..

0 0
možnosti

wandering star

2. 1. 2010 22:38
Učila jsem česky rakouské důchodce

a naučili se toho docela dost, protože byli inteligentní a pilní.

0 0
možnosti

Jiri Kram

2. 1. 2010 22:19
yes you can :)

good luck!

0 0
možnosti

osvetitel

2. 1. 2010 18:39
Nevim zda ta New Jersey stim " Y " nema byt vtip

tak to nechci komentovat , ale  pro svobodne je nejlepsi a nejrychlejsi metoda  rodilou americanku ( pro zeny americana) do postele ! Takto jsem se naucil pomerne dost Ruskych slov !:-))

0 0
možnosti

osvetitel

2. 1. 2010 18:58
Re: Nevim zda ta New Jersey stim " Y " nema byt vtip

Ps.  Nejrychlejsi  "metoda" pro samouky muze byt  "Karaoke", tam  kde zpevak zpiva original a jsou u toho i slova.:-)

0 0
možnosti

wiki5.5

2. 1. 2010 18:11
Da

kdyz zacnete pred tricitkou :-)

0 0
možnosti

m. l.

2. 1. 2010 18:29
Re: Da

Nou! Co nestihnete do 5. třídy, to už vám navždy uniká.

0 0
možnosti

zdeseny obcan

2. 1. 2010 18:03
Skandinavci nedabuji televizi

a proto tam anglicky mluvi uz takhle mali sprcci. Jestli mate tu moznost divejte se na filmy v anglickem originale, s podtitulky. Pokud se daji k vasi profesi nebo konickum najit nejake webove stranky nebo internetove diskuse tak se je snazte cist.

0 0
možnosti

Dezo-Conka

2. 1. 2010 18:02
Ne Jersey

Vykašli se na angličtinu a nauč se raději nějaké řemeslo ;-D

0 0
možnosti

norayellow

2. 1. 2010 17:37
Konverzace

Zalezi na tom, na jake urovni se chcete AJ naucit. Pokud vam jde jen o konverzaci, o moznost se normalne domluvit, najit a precist si informace napr. na netu atd., tak se timhle zpusobem uceni vubec netrapte. Ve vasem veku vas uz patrne neceka draha prekladatele ci ucitele a hustite si do hlavy gramaticka pravidla ktera ani nemate sanci pouzit. Na vasem miste bych si radeji zaplatila kurzy konverzace, nejlepe individualni a jeste lepe s rodilym mluvcim. Tak, abyste celou hodinu ci dve musel vest dialog. Zvolte si ruzna temata a postupne se k nim naucite slovni zasobu. Pokud budete kazdy tyden mluvit, k tomu v AJ cist co vas zajima, divat se na anglicky mluvene filmy brzy se dostavi uspech. No a pokud k tomu pridate jeste obcasnou dovolenou napr. v Anglii tak jeste lepe.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

2. 1. 2010 17:00
Anglické prase nedělá chrocht chroch

ale oink oink

0 0
možnosti

kytt

2. 1. 2010 16:12
hezké

Snažíte se, to je dobře... ale je to pořád ještě málo. Žádný slovník nebo učebnice se za vás anglicky mluvit nenaučí. Pro začátek se vykašlete na nějaké předpřítomné, předminulé a předbudoucí časy, protože na dorozumění se nejsou potřeba, i samotní anglicky mluvící mluvčí zjednodušují co to jde. Zaměřte se na slovní zásobu - zvládnete třeba popsat váš obývák? Až se vám to povede, přidejte si k tomu činnosti - co se dá v obýváku dělat, jak se tam můžete cítit atd. Nestyďte se za používání slovníku a překladačů na internetu, naopak si vše, čemu nerozumíte, přeložte slovo od slova, dokud celému smyslu věty nebo textu neporozumíte. Pak mohou přijít na řadu fráze při nakupování atd.

Vzpomínám si na naši učitelku angličtiny na VŠ: "Vy všichni máte nějaké sci-fi pocity, že neumíte anglicky! Kdejaký Albánec přečte stránku v učebnici a jde ohromovat Evropu s tím, jak umí anglicky - vy máte 20 učebnic a nestačí vám to? Klidně mluvte jak Vinnetou, ale hlavně mluvte!"

0 0
možnosti

kytt

2. 1. 2010 16:30
Re: hezké

A ještě můžu přidat svou zkušenost z gymplu, kde se mimochodem taky vyučovalo i za využití superlearningu: angličtina tu byla každý den, plus předměty vyučované pouze v angličtině za účelem získání slovní zásoby z jednotlivých oblastí. Později i nám úplným začátečníkům přibyla konverzace s rodilými mluvčími. Jedině tak bylo pak možné, abychom poté, co nám začátečníkům byla vyhozena učitelka a byla nahrazena Kanaďankou vůbec odmaturovali.

Totéž s němčinou - ze základky jsem uměla celkem slušně gramatiku, ale neuměla jsem ji použít. Takže krize, když učitelka prohlásila, že zatímco ostatní budou pracovat, jeden ze třídy si vždy půjde popovídat na chvíli s naším Švýcarem na určité téma. Nebo modelové a improvizované situace hrané ve dvojicích: řešení něčeho na úřadě, rezervace pokoje v hotelu, hádka s potomkem, že se neučí... Vlasy jsem si z toho škubala, ale k maturitě a Zertifikatu jsem překvapivě nešla jako plešatá. :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1749x
Zvídavý beran, který má rád život, humor, jež si váží lidí, kteří prožili nelehký život a přitom neztratili životní optimismus, moudrost, nadhled a hlavně smysl pro humor.

Seznam rubrik